Dotweb heeft de volgende stap gezet op het gebied van informatiebeveiliging: ISO27001

Dotweb heeft door de jaren heen een mooi track record opgebouwd op het gebied van informatiebeveiliging. Zo is vorig jaar voor het vierde jaar op rij het keurmerk "Veilig HR-systeem" behaald. Dit jaar was het tijd voor de volgende stap.

Dit jaar heeft Dotweb het ISO27001 certificaat behaald. De normen die de NEN uitbrengt gelden als de standaard in de markt, zo ook de ISO27001 norm voor informatiebeveiliging. Na een grondige voorbereiding is Dotweb ge-audit door het gerenommeerde KIWA. Uit de audit bleek dat met recht  gezegd kan worden dat informatiebeveiliging een belangrijk onderdeel is van de bedrijfscultuur van Dotweb. 

De ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging volgen elkaar razendsnel op. Bijna dagelijks is er wel een bericht over een datalek of DDoS-aanval. Om deze dynamische omgeving het hoofd te kunnen bieden werkt Dotweb nu volgens de ISO27001 norm die voorziet in een managementsysteem waarin deze dynamiek centraal staat. De ISO27001-certificering is een stevige basis onder een continu proces voor databeveiliging. Onderstaande infographic geeft meer informatie over hedendaagse informatiebeveiliging. 

ISO 27001-certificering - Hoe en waarom van databeveiliging overzichtelijk op een rijtje
ISO 27001-certificering - Hoe en waarom van databeveiliging overzichtelijk op een rijtje, een infographic van Kiwa