08 / 07 / 20

Nieuw in VerzuimSignaal – juli 2020


Dene Mastwijk


De nieuwe release van VerzuimSignaal is nu beschikbaar. Vanaf dat moment zijn alle nieuwe functionaliteiten voor jou beschikbaar. Hieronder lees je meer over de belangrijkste nieuwe functies in VerzuimSignaal. Deel dit ook met de gebruikers binnen jouw organisatie. Ben je benieuwd naar het complete overzicht? Download het hier!

 

De Wet WIEG, hoe werkt het in VerzuimSignaal?

Vanaf 1 juli 2020 is de regeling rondom geboorteverlof uitgebreid en kunnen partners tot 5 weken aanvullend geboorteverlof opnemen. Het wordt met deze release mogelijk om het aanvullend geboorteverlof, in het kader van de wet WIEG, vast te leggen in VerzuimSignaal. Hoe dit precies werkt, lees je hier.

 

Uitfasering van oudere internetbrowsers

Vanaf 1 januari 2021 wordt VerzuimSignaal niet meer op alle browsers ondersteund. Dit houdt in dat er vanuit een aantal browsers vanaf 1 januari 2021 niet meer ingelogd kan worden in VerzuimSignaal. Er dient vanaf die datum gebruik gemaakt te worden van een andere browser. Meer informatie en een overzicht van welke browsers er vanaf 1 januari 2021 niet meer ondersteund vind je hier.

 

Ontwikkelingen rondom Visma Verzuim Manager

Vanaf de maand juli wordt er een pilot gestart, met een aantal klanten, waarin de app, Visma Verzuim Manager, in gebruik genomen gaat worden. Eventuele aandachtspunten zullen worden meegenomen in de aankomende updates van de app. Vanaf circa augustus/september zal de app voor iedereen beschikbaar zijn. Lees meer

 

Visma Verzuim Odata, nu beschikbaar!

Visma Verzuim Odata is een connector die het mogelijk maakt om data van VerzuimSignaal (denk aan werknemersgegevens en verzuiminformatie) te ontsluiten en vervolgens te koppelen met BI-tooling. Odata staat voor Open Data-protocol en is een industriestandaard voor het ontsluiten van data voor datawarehouses. Bekijk voor meer informatie onze website en bekijk de video over Visma Verzuim Odata

 

Overige ontwikkeling in VerzuimSignaal

  • In de interventiemodule zijn een aantal aanpassingen gedaan die voor meer gebruiksgemak zorgen. Bekijk hier welke aanpassingen dit zijn
  • De WIA-module is verder geoptimaliseerd:
    • Het WIA aantallen-rapport is uitgebreid.
    • Het WIA-overzicht is vanaf nu te exporteren naar CSV.
    • Bij de werknemer worden niet WIA-beschikkingen getoond in het WIA-beschikkingen tabblad en vice versa. Lees meer
  • Bij UWV-formulieren worden vreemde tekens, zoals ”&”, weer getoond in het PDF-bestand.
  • Voor SIVI zijn er een aantal optimalisaties doorgevoerd, bekijk deze hier.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven over alle nieuwe functies binnen VerzuimSignaal? Meld je dan aan voor de releasenotes. Wil je meer informatie of heb je een vraag over deze release? Neem gerust contact met ons op via info.vismaverzuim@visma.com



Gerelateerd nieuws

18 / 05 / 22

Het verschil tussen preventie en positieve gezondheid

Je zorgt dat een werknemer geen dagen van 12 uur maakt en onderneemt actie als er een drempel los ligt. Klaagt iemand over werkdruk, dan ga je het gesprek aan en leg je eventueel een aantal taken bij een ander neer. Zo voorkom je dat een werknemer ziek wordt en gaat verzuimen. Steeds meer werkgevers stoppen niet bij deze preventieve maatregelen en zetten in op positieve gezondheid. Alhoewel het één is te zien als het verlengde van het ander, zijn er ook een aantal belangrijke verschillen.

Bericht lezen
12 / 05 / 22

Waarom werken aan vitaliteit loont

Een verstoorde balans tussen belasting en belastbaarheid ligt ten grondslag aan veel ziekteverzuim. De aanpak is er vaak op gericht om die balans achteraf, als het verzuim een feit is, te herstellen. Maar er is meer winst te boeken aan de voorkant, door versterking van de vitaliteit. Wat kan met name de direct leidinggevende doen om ervoor te zorgen dat medewerkers goed in hun vel zitten?

Bericht lezen
04 / 05 / 22

Waarom goed werkgeverschap zo belangrijk is

Elke werkgever heeft de verplichting om zichzelf als een goed werkgever op te stellen naar zijn werknemers. Dat is voor sommige leidinggevenden vanzelfsprekend: natuurlijk wil je je werknemers gelijk behandelen en kom je hen tegemoet als het om wat voor reden dan ook privé even tegenzit. Anderen zijn misschien van mening dat werk en privé gescheiden moeten blijven. Het is belangrijk om een goede balans te vinden en te voldoen aan het principe van goed werkgeverschap. Daarmee draag je namelijk bij aan de duurzame inzetbaarheid van je werknemers.

Bericht lezen