27 / 05 / 20

VerzuimSignaal bundelt met ingang van 1 juli 2020 de krachten met Dotweb


Dene Mastwijk


Met deze krachtenbundeling zet VerzuimSignaal een toekomstbestendige koers in waarmee zij haar klanten nog beter kan ondersteunen bij het beheersen van verzuim en het duurzaam inzetbaar houden van werknemers. Daarnaast willen zij haar klanten verzekeren van continuïteit naar de toekomst. Hier lees je alles over de achtergrond van deze beweging. 

 

Onderdeel van Visma

VerzuimSignaal is, net als Dotweb onderdeel van Visma en ontwikkelt ook verzuimmanagement software voor (interne en externe) arbodiensten, middelgrote tot grote werkgevers, verzekeraars en volmachten. Beide organisaties hebben de gedeelde visie dat je de beste resultaten bereikt door de werknemer en leidinggevende centraal te stellen en ontwikkelen daarvoor vergelijkbare software. 

 

Om hier nog betere resultaten te bewerkstelligen gaan zij hun portalen en apps voor werknemers en managers samenvoegen. Hierdoor krijgen de klanten sneller meer functionaliteit voor het begeleiden van verzuim en voor het ondersteunen van leidinggevenden bij duurzaam inzetbaar houden van werknemers.

 

Danny Sanders, directeur VerzuimSignaal, ‘’Wij zijn trots dat we de krachten van deze twee mooie bedrijven kunnen bundelen. Hiermee kunnen we onze dienstverlening naar een nog hoger niveau tillen’’

 

Het veilig uitwisselen van gegevens en het snel kunnen realiseren van nieuwe koppelingen wordt ook steeds belangrijker. Daarom is het opzetten van één gezamenlijk connectivity-platform één van de eerste dingen die aangepakt gaat worden. 

 

Daarnaast blijven de klanten natuurlijk profiteren van Visma’s geavanceerde, tot de Europese top behorende, privacy en security programma. Dit zorgt voor security en privacy-niveaus die klanten van VerzuimSignaal mogen verwachten. 

 

Ontwikkelingen van producten

Dotweb en VerzuimSignaal blijven als aparte producten bestaan en worden verder doorontwikkeld. Wel wordt er gestart met de ontwikkeling van een nieuwe “verzuim engine” waarin de beste aspecten van VerzuimSignaal en Dotweb worden gecombineerd. Deze nieuwe engine wordt uiteindelijk de kern voor de beide producten. Dit betekent dat klanten straks van de sterke punten van beide producten profiteren zonder dat zij hoeven over te stappen.

 

Marcel Kok, directeur Dotweb, ‘’Wij hebben elkaar de afgelopen periode goed leren kennen. Ik ben er van overtuigd dat dit onze klanten veel gaat opleveren’’

 

Gezamenlijk verwerken VerzuimSignaal en Dotweb straks de verzuimgegevens van meer dan 3,5 miljoen Nederlandse werknemers voor meer dan 1.250 directe en vele tienduizenden indirecte klanten. Dat geeft zekerheid en stabiliteit.

 


Vragen?

Mocht je vragen hebben over dit nieuwsbericht, neem gerust contact met ons via info.verzuimsignaal@visma.com.

 

 



Gerelateerd nieuws

18 / 05 / 22

Het verschil tussen preventie en positieve gezondheid

Je zorgt dat een werknemer geen dagen van 12 uur maakt en onderneemt actie als er een drempel los ligt. Klaagt iemand over werkdruk, dan ga je het gesprek aan en leg je eventueel een aantal taken bij een ander neer. Zo voorkom je dat een werknemer ziek wordt en gaat verzuimen. Steeds meer werkgevers stoppen niet bij deze preventieve maatregelen en zetten in op positieve gezondheid. Alhoewel het één is te zien als het verlengde van het ander, zijn er ook een aantal belangrijke verschillen.

Bericht lezen
12 / 05 / 22

Waarom werken aan vitaliteit loont

Een verstoorde balans tussen belasting en belastbaarheid ligt ten grondslag aan veel ziekteverzuim. De aanpak is er vaak op gericht om die balans achteraf, als het verzuim een feit is, te herstellen. Maar er is meer winst te boeken aan de voorkant, door versterking van de vitaliteit. Wat kan met name de direct leidinggevende doen om ervoor te zorgen dat medewerkers goed in hun vel zitten?

Bericht lezen
04 / 05 / 22

Waarom goed werkgeverschap zo belangrijk is

Elke werkgever heeft de verplichting om zichzelf als een goed werkgever op te stellen naar zijn werknemers. Dat is voor sommige leidinggevenden vanzelfsprekend: natuurlijk wil je je werknemers gelijk behandelen en kom je hen tegemoet als het om wat voor reden dan ook privé even tegenzit. Anderen zijn misschien van mening dat werk en privé gescheiden moeten blijven. Het is belangrijk om een goede balans te vinden en te voldoen aan het principe van goed werkgeverschap. Daarmee draag je namelijk bij aan de duurzame inzetbaarheid van je werknemers.

Bericht lezen