13 / 03 / 20

Maatregelen Visma met betrekking tot coronavirus


Dene Mastwijk


Deze tekst wordt indien nodig voortdurend bijgewerkt.

 

13 maart 2020: Heel VerzuimSignaal werkt vanaf nu thuis.

Alle medewerkers van VerzuimSignaal werken vanaf nu thuis en onze kantoorlocaties zijn gesloten. Wij zijn daar echter op ingericht en alles gaat gewoon door! Soms wel op een andere manier.

 

De VerzuimSignaal-software draait volledig in de cloud en blijft natuurlijk gewoon beschikbaar. Ons operations team kan de omgeving volledig vanuit huis beheren. Bovendien zijn er aanvullende maatregelen genomen om de continuïteit te waarborgen.

 

De supportmedewerkers werken ook vanuit huis en helpen je graag via ons klantportaal of via de telefoon. In deze bijzondere periode kan het af en toe iets langer duren voordat we je kunnen helpen. Hiervoor vragen we je begrip.

 

Implementaties gaan eveneens gewoon door. Daarbij werken we zo veel mogelijk online. Wij nemen hiervoor contact op met onze klanten om afspraken aan te passen.

 

Dit is ook voor ons een bijzondere situatie, maar ook een moment om te leren en te ontdekken. Het zal voor iedereen wennen zijn en daarom vragen wij flexibiliteit en begrip als af en toe iets niet helemaal gaat zoals gewild.

 

Alvast dank voor het begrip!

 

12 maart 2020: Maatregelen Visma met betrekking tot coronavirus

VerzuimSignaal en Visma nemen de zorgen over het coronavirus serieus en doet er alles aan om zijn klanten, partners en werknemers te beschermen. We volgen de gang van zaken op de voet en volgen de aanbevelingen van de autoriteiten.

We hebben ook onze interne richtlijnen bijgewerkt om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Bijvoorbeeld:

  • Zakelijk reizen wordt voor onze medewerkers tot een minimum beperkt en in plaats daarvan moeten vergaderingen zoveel mogelijk online plaatsvinden.
  • Zakelijk reizen naar risicogebieden is niet toegestaan.
  • Interne evenementen en grotere vergaderingen die niet noodzakelijk zijn, worden verplaatst naar een latere datum of online gehouden.
  • Werknemers die zijn teruggekeerd van reizen in een risicogebied, of die contact hebben gehad met iemand waarvan is bevestigd dat hij of zij besmet is met het coronavirus, moeten 14 dagen thuis blijven, ongeacht eventuele symptomen.
  • Daarnaast worden alle medewerkers geïnformeerd over de verspreiding van het virus en het belang van goede handhygiëne.

Als onze klanten beperkingen hebben opgelegd die van invloed zijn op de mogelijkheid om onze producten en diensten te leveren, dan houden we daar uiteraard rekening mee.

Visma werkt oplossingsgericht om een veilige en stabiele levering van onze producten en diensten te garanderen in de toekomst. Als u als klant vragen heeft over een lopende levering van VerzuimSignaal, dan raden we u aan contact op te nemen via info.verzuimsignaal@visma.com.

 

Het voorkomen van de verspreiding van een virus in een samenleving is een taak voor iedereen die in die gemeenschap woont en werkt. Als groot bedrijf heeft Visma routines, richtlijnen, plannen en reeds gevormde groepen om een mogelijke crisissituatie het hoofd te kunnen bieden.

 

Deze tekst wordt indien nodig voortdurend bijgewerkt.




Gerelateerd nieuws

18 / 05 / 22

Het verschil tussen preventie en positieve gezondheid

Je zorgt dat een werknemer geen dagen van 12 uur maakt en onderneemt actie als er een drempel los ligt. Klaagt iemand over werkdruk, dan ga je het gesprek aan en leg je eventueel een aantal taken bij een ander neer. Zo voorkom je dat een werknemer ziek wordt en gaat verzuimen. Steeds meer werkgevers stoppen niet bij deze preventieve maatregelen en zetten in op positieve gezondheid. Alhoewel het één is te zien als het verlengde van het ander, zijn er ook een aantal belangrijke verschillen.

Bericht lezen
12 / 05 / 22

Waarom werken aan vitaliteit loont

Een verstoorde balans tussen belasting en belastbaarheid ligt ten grondslag aan veel ziekteverzuim. De aanpak is er vaak op gericht om die balans achteraf, als het verzuim een feit is, te herstellen. Maar er is meer winst te boeken aan de voorkant, door versterking van de vitaliteit. Wat kan met name de direct leidinggevende doen om ervoor te zorgen dat medewerkers goed in hun vel zitten?

Bericht lezen
04 / 05 / 22

Waarom goed werkgeverschap zo belangrijk is

Elke werkgever heeft de verplichting om zichzelf als een goed werkgever op te stellen naar zijn werknemers. Dat is voor sommige leidinggevenden vanzelfsprekend: natuurlijk wil je je werknemers gelijk behandelen en kom je hen tegemoet als het om wat voor reden dan ook privé even tegenzit. Anderen zijn misschien van mening dat werk en privé gescheiden moeten blijven. Het is belangrijk om een goede balans te vinden en te voldoen aan het principe van goed werkgeverschap. Daarmee draag je namelijk bij aan de duurzame inzetbaarheid van je werknemers.

Bericht lezen