05 / 06 / 21

Nieuw in Visma Verzuim VZS – juni 2021


Dene Mastwijk


De nieuwe release van Visma Verzuim VZS is nu beschikbaar. Vanaf dat moment zijn alle nieuwe functionaliteiten voor jou beschikbaar. Hieronder lees je meer over de belangrijkste nieuwe functies in Visma Verzuim VZS. Deel dit ook met de gebruikers binnen jouw organisatie. Ben je benieuwd naar het complete overzicht? Download het hier!

 

Vooraankondiging nieuw inlogscherm!

Dinsdagavond 6 juli 2021 wijzigt het inlogscherm van Visma Verzuim naar de nieuwe huisstijl. Je kunt gewoon met je bestaande gegevens blijven inloggen. De werking van de applicatie is niet gewijzigd. Heb je een verwijzing naar Verzuimsignaal op je website staan met het logo van Verzuimsignaal, dan willen wij je vragen om dit aan te passen naar Visma Verzuim. Lees meer

 

Nieuwe ontwikkelingen in de manager app

De manager app is weer uitgebreid met nieuwe functionaliteit. Zo kun je naast notities aanmaken in de app nu ook de notities lezen die in het verzuimdossier staan. Bekijk de video. Verder wordt de gebruiker erop gewezen om geen medische termen te gebruiken en wordt data op de juiste manier gevalideerd. Alle laatste ontwikkelingen vind je deze releasenotes.

 

Tip: Groepen indelen

In Visma Verzuim VZS kun je gebruik maken van groepen op basis van verschillende criteria. Zo kun je bijvoorbeeld als arbodienst bedrijven groeperen. Ook als werkgever kun je groepen maken op bijvoorbeeld functieniveau of risicoprofiel. In deze releasenote lees je hoe je een groep kunt aanmaken en wat de voordelen zijn. Lees meer

 

Security

Er is een wijziging doorgevoerd aan het ‘Mijn account’ deel van de applicatie. Voordat je je gegevens kunt wijzigen, moet je eerst inloggen met een wachtwoord. Deze ontwikkelingen zijn doorgevoerd om er zeker van te zijn dat jij als gebruiker deze wijzigingen opslaat. Lees meer

 

Overige ontwikkeling in Visma Verzuim VZS

  • Opgeslagen rapporten in het werkgeversdossier zijn nu ook voor de gebruiker te openen.
  • Het aantal e-mailadressen dat kan worden toegevoegd aan een mail is beperkt tot 25 adressen per veld.
  • De notitie die onder een leestaak is geplaatst, is niet meer te bewerken of op te slaan voor een gebruiker. Deze notitie is ook niet meer terug te lezen in het dossier van de werknemer.
  • In het hersteldossier werd de vraag of je het dossier wilde sluiten niet correct weergegeven. Dat is opgelost.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven over alle nieuwe functies binnen Visma Verzuim VZS? Meld je dan aan voor de releasenotes. Wil je meer informatie of heb je een vraag over deze release? Neem gerust contact met ons op via info.vismaverzuim@visma.com



Gerelateerd nieuws

18 / 05 / 22

Het verschil tussen preventie en positieve gezondheid

Je zorgt dat een werknemer geen dagen van 12 uur maakt en onderneemt actie als er een drempel los ligt. Klaagt iemand over werkdruk, dan ga je het gesprek aan en leg je eventueel een aantal taken bij een ander neer. Zo voorkom je dat een werknemer ziek wordt en gaat verzuimen. Steeds meer werkgevers stoppen niet bij deze preventieve maatregelen en zetten in op positieve gezondheid. Alhoewel het één is te zien als het verlengde van het ander, zijn er ook een aantal belangrijke verschillen.

Bericht lezen
12 / 05 / 22

Waarom werken aan vitaliteit loont

Een verstoorde balans tussen belasting en belastbaarheid ligt ten grondslag aan veel ziekteverzuim. De aanpak is er vaak op gericht om die balans achteraf, als het verzuim een feit is, te herstellen. Maar er is meer winst te boeken aan de voorkant, door versterking van de vitaliteit. Wat kan met name de direct leidinggevende doen om ervoor te zorgen dat medewerkers goed in hun vel zitten?

Bericht lezen
04 / 05 / 22

Waarom goed werkgeverschap zo belangrijk is

Elke werkgever heeft de verplichting om zichzelf als een goed werkgever op te stellen naar zijn werknemers. Dat is voor sommige leidinggevenden vanzelfsprekend: natuurlijk wil je je werknemers gelijk behandelen en kom je hen tegemoet als het om wat voor reden dan ook privé even tegenzit. Anderen zijn misschien van mening dat werk en privé gescheiden moeten blijven. Het is belangrijk om een goede balans te vinden en te voldoen aan het principe van goed werkgeverschap. Daarmee draag je namelijk bij aan de duurzame inzetbaarheid van je werknemers.

Bericht lezen