16 / 03 / 22

Visma biedt met overname Reliforce als enige in Nederland een complete oplossing voor polisadministratie en verzuimbegeleiding


Dene Mastwijk


Visma, Europees leider in cloudsoftware, neemt Reliforce over. Het softwarebedrijf uit Eindhoven biedt een oplossing die de volmachtmarkt ondersteunt in de polisadministratie van inkomensverzekeringen. Met de overname van Reliforce verstevigt Visma haar marktleiderspositie in software voor verzuimmanagementactiviteiten en polisadministratie.

 

Reliforce biedt met Veilig Digitaal Dossier (VDD) software voor de polisadministratie rondom verzuim. Maar volmachtverzekeraars vragen steeds vaker om softwareondersteuning voor het daadwerkelijke verzuimbeheer dat ze als extra dienst aanbieden. Onder Visma’s vleugels gaat Reliforce samenwerken met Visma Verzuim om volmachtkantoren een totaaloplossing te bieden voor de polisadministratie en verzuimbegeleiding. Zo krijgen volmachtkantoren betere ondersteuning voor hun verzuimdienstverlening zodat ze de verzuimduur van verzekerden kunnen verkorten.

 

Henri Kluijtmans, oprichter Reliforce: “Met VDD hebben we een goede positie verworven in de markt van inkomensverzekeringen mede door onze klantgerichte benadering. We zien door consolidatie in de verzekeringsmarkt steeds grotere volmachtkantoren ontstaan. Door aan te sluiten in de Visma-familie kunnen we onze positie versterken en onze dienstverlening verder uitbreiden.”

 

Danny Sanders, managing director van Visma Verzuim: “Visma Verzuim is marktleider op het gebied van oplossingen voor verzuimbegeleiding en preventie. Samen met Reliforce bieden wij volmachtkantoren een complete oplossing voor polisadministratie en verzuimbegeleiding, van polisvergelijker tot en met casemanagement. Geen enkele andere partij op de Nederlandse markt kan dit.”

 

John Reynders, Area Director Benelux bij Visma: “Het ziekteverzuim in Nederland neemt toe en daarmee ook de schade voor verzekeraars. Gedreven door klanten breiden volmachtkantoren hun dienstverlening uit met aan verzekering gerelateerde activiteiten. Hierin bieden ze dezelfde hoge snelheid en service als bij hun traditionele taken. Om het hoge serviceniveau te bieden, willen ze software die zowel de polisadministratie als het verzuimbeheer zelf ondersteunt. We zijn dan ook zeer blij en trots dat Reliforce nu onderdeel is van de Visma-familie. Met Visma Verzuim ondersteunen we het verzuimbeheer van 3,5 miljoen werknemers in Nederland. Samen met Reliforce bieden we een ijzersterke oplossing waarmee volmachtkantoren hun dienstverlening rondom inkomensverzekeringen naar een hoger niveau kunnen tillen.”

 

Reliforce blijft onder de eigen naam en met het huidige team opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep.

 

Over Reliforce

Reliforce ontwikkelt software voor het beheer van verzuimdossiers in de markt van (inkomens)verzekeringen. We richten ons met name op de volmachtkantoren die in de Nederlandse markt actief zijn. Door een combinatie van kennis van de markt en focus op de dienstverlening kunnen we onze klanten een uniek product bieden.

 

Over Visma

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa’s toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 33 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.


Meer informatie

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op via info.vismaverzuim@visma.com



Gerelateerd nieuws

18 / 05 / 22

Het verschil tussen preventie en positieve gezondheid

Je zorgt dat een werknemer geen dagen van 12 uur maakt en onderneemt actie als er een drempel los ligt. Klaagt iemand over werkdruk, dan ga je het gesprek aan en leg je eventueel een aantal taken bij een ander neer. Zo voorkom je dat een werknemer ziek wordt en gaat verzuimen. Steeds meer werkgevers stoppen niet bij deze preventieve maatregelen en zetten in op positieve gezondheid. Alhoewel het één is te zien als het verlengde van het ander, zijn er ook een aantal belangrijke verschillen.

Bericht lezen
12 / 05 / 22

Waarom werken aan vitaliteit loont

Een verstoorde balans tussen belasting en belastbaarheid ligt ten grondslag aan veel ziekteverzuim. De aanpak is er vaak op gericht om die balans achteraf, als het verzuim een feit is, te herstellen. Maar er is meer winst te boeken aan de voorkant, door versterking van de vitaliteit. Wat kan met name de direct leidinggevende doen om ervoor te zorgen dat medewerkers goed in hun vel zitten?

Bericht lezen
04 / 05 / 22

Waarom goed werkgeverschap zo belangrijk is

Elke werkgever heeft de verplichting om zichzelf als een goed werkgever op te stellen naar zijn werknemers. Dat is voor sommige leidinggevenden vanzelfsprekend: natuurlijk wil je je werknemers gelijk behandelen en kom je hen tegemoet als het om wat voor reden dan ook privé even tegenzit. Anderen zijn misschien van mening dat werk en privé gescheiden moeten blijven. Het is belangrijk om een goede balans te vinden en te voldoen aan het principe van goed werkgeverschap. Daarmee draag je namelijk bij aan de duurzame inzetbaarheid van je werknemers.

Bericht lezen