03 / 05 / 21

Visma Verzuim behaalt ISO 27001 certificaat


Dene Mastwijk


Visma Verzuim B.V. hecht veel waarde aan en is voorloper op het gebied van informatiebeveiliging. Om die reden is Visma Verzuim B.V. op 12 april 2021 door Lloyd’s Register opnieuw en met succes gecertificeerd voor dé standaard op het gebied van informatiebeveiliging: ISO/IEC 27001:2013.

 

Hercertificering

Deze hercertificering is een bijzondere mijlpaal in de verdere samenvoeging van de twee bedrijven Dotweb Systems B.V. en Verzuimsignaal B.V. Beide bedrijven waren al ISO 27001 gecertificeerd. Met de certificering op 12 april 2021 is aangetoond dat beide Information Security Management Systemen succesvol zijn samengevoegd tot één robuust managementsysteem waarbij beleid, procedures, risico identificatie en opvolging eenduidig en centraal ingeregeld en onderhouden wordt.

 

Klantdata is voor Visma Verzuim B.V. ons belangrijkste goed en het is onze verplichting deze data op een verantwoorde wijze te verwerken in onze applicaties. Deze certificering is hiervan een belangrijke bevestiging waar wij als Visma Verzuim B.V. ontzettend trots op zijn!

 

Meer informatie?

Stuur een e-mail naar security.vismaverzuim@visma.com.




Gerelateerd nieuws

18 / 05 / 22

Het verschil tussen preventie en positieve gezondheid

Je zorgt dat een werknemer geen dagen van 12 uur maakt en onderneemt actie als er een drempel los ligt. Klaagt iemand over werkdruk, dan ga je het gesprek aan en leg je eventueel een aantal taken bij een ander neer. Zo voorkom je dat een werknemer ziek wordt en gaat verzuimen. Steeds meer werkgevers stoppen niet bij deze preventieve maatregelen en zetten in op positieve gezondheid. Alhoewel het één is te zien als het verlengde van het ander, zijn er ook een aantal belangrijke verschillen.

Bericht lezen
12 / 05 / 22

Waarom werken aan vitaliteit loont

Een verstoorde balans tussen belasting en belastbaarheid ligt ten grondslag aan veel ziekteverzuim. De aanpak is er vaak op gericht om die balans achteraf, als het verzuim een feit is, te herstellen. Maar er is meer winst te boeken aan de voorkant, door versterking van de vitaliteit. Wat kan met name de direct leidinggevende doen om ervoor te zorgen dat medewerkers goed in hun vel zitten?

Bericht lezen
04 / 05 / 22

Waarom goed werkgeverschap zo belangrijk is

Elke werkgever heeft de verplichting om zichzelf als een goed werkgever op te stellen naar zijn werknemers. Dat is voor sommige leidinggevenden vanzelfsprekend: natuurlijk wil je je werknemers gelijk behandelen en kom je hen tegemoet als het om wat voor reden dan ook privé even tegenzit. Anderen zijn misschien van mening dat werk en privé gescheiden moeten blijven. Het is belangrijk om een goede balans te vinden en te voldoen aan het principe van goed werkgeverschap. Daarmee draag je namelijk bij aan de duurzame inzetbaarheid van je werknemers.

Bericht lezen