28 / 04 / 21

Webcamconsult en Visma Verzuim gaan partnership aan


Dene Mastwijk


Met ingang van mei 2021 gaan Visma Verzuim en Webcamconsult een partnerovereenkomst aan. Visma Verzuim en Webcamconsult gaan samenwerken op het gebied van een integratie van Webcamconsult in de Visma Verzuim-applicaties. Met Webcamconsult kunnen klanten van Visma Verzuim via de applicatie van Webcamconsult online videoconsulten inplannen en houden.

 

Over de samenwerking

Bart Hoogenraad, Strategie & Marketing directeur van Visma Verzuim legt uit waarom we dit partnership aangaan: “Als marktleider op het gebied van verzuimsoftware zijn wij altijd op zoek naar partners die ons aanvullen. We zijn daarom dan ook blij met het partnership met Webcamconsult. In tijden van corona moet alles van afstand. Dit geldt ook voor de consulten van de bedrijfsarts. Via Webcamconsult kun je eenvoudig online videoconsulten inplannen vanuit Visma Verzuim en bijwonen. Deze geïntegreerde oplossing is gebruiksvriendelijk voor zowel de bedrijfsarts als de werknemer en kan gebruikt worden zonder het installeren van speciale software.”

 

Bert van Gerwen, oprichter en directeur van Webcamconsult; “Wij zijn blij en trots dat Visma Verzuim ons benaderd heeft voor een partnership. Het is erkenning voor onze voortrekkersrol in Nederland op het gebied van beeldbellen en videoconsulten in de brede zorgbranche. Door de integratie van Webcamconsult in Visma Verzuim is veilige en laagdrempelige videocommunicatie tussen bedrijfsarts en medewerker mogelijk. Het internationale karakter van onze organisatie, Webcamconsult is nu al beschikbaar in 9 talen, sluit perfect aan bij het profiel en de ambitie van Visma.”

 

Over Webcamconsult

Webcamconsult biedt de perfecte integrale oplossing als alternatief voor de plaatsgebonden afspraak: een veilig en gebruiksvriendelijke platform voor een online video consult: beeldbellen tussen specialist en cliënt. Aangepast op uw proces en geïntegreerd! Door onze toepassing kunt u heel eenvoudig een online video consult met uw cliënt voeren zonder dat deze perse op uw locatie dient langs te komen. Webcamconsult is NEN 7510 gecertificeerd.

 

Over Visma Verzuim

Visma Verzuim is de online applicatie voor het managen van verzuim in de organisatie. Met deze gebruiksvriendelijke verzuimsoftware kun je eenvoudig samenwerken met alle partijen die betrokken zijn, zoals de werknemer, arbodienst, bedrijfsarts, verzekeraar en het UWV. Visma is marktleider in Nederland. In Visma Verzuim wordt dagelijks het verzuim voor circa 3,5 miljoen werknemers in Nederland beheerd.


Meer informatie

Wil je meer weten over wat Webcamconsult in combinatie met Visma Verzuim voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met je Accountmanager. Of stuur een e-mail naar info.vismaverzuim@visma.com. Meer informatie over Webcamconsult vind je op de website.



Gerelateerd nieuws

18 / 05 / 22

Het verschil tussen preventie en positieve gezondheid

Je zorgt dat een werknemer geen dagen van 12 uur maakt en onderneemt actie als er een drempel los ligt. Klaagt iemand over werkdruk, dan ga je het gesprek aan en leg je eventueel een aantal taken bij een ander neer. Zo voorkom je dat een werknemer ziek wordt en gaat verzuimen. Steeds meer werkgevers stoppen niet bij deze preventieve maatregelen en zetten in op positieve gezondheid. Alhoewel het één is te zien als het verlengde van het ander, zijn er ook een aantal belangrijke verschillen.

Bericht lezen
12 / 05 / 22

Waarom werken aan vitaliteit loont

Een verstoorde balans tussen belasting en belastbaarheid ligt ten grondslag aan veel ziekteverzuim. De aanpak is er vaak op gericht om die balans achteraf, als het verzuim een feit is, te herstellen. Maar er is meer winst te boeken aan de voorkant, door versterking van de vitaliteit. Wat kan met name de direct leidinggevende doen om ervoor te zorgen dat medewerkers goed in hun vel zitten?

Bericht lezen
04 / 05 / 22

Waarom goed werkgeverschap zo belangrijk is

Elke werkgever heeft de verplichting om zichzelf als een goed werkgever op te stellen naar zijn werknemers. Dat is voor sommige leidinggevenden vanzelfsprekend: natuurlijk wil je je werknemers gelijk behandelen en kom je hen tegemoet als het om wat voor reden dan ook privé even tegenzit. Anderen zijn misschien van mening dat werk en privé gescheiden moeten blijven. Het is belangrijk om een goede balans te vinden en te voldoen aan het principe van goed werkgeverschap. Daarmee draag je namelijk bij aan de duurzame inzetbaarheid van je werknemers.

Bericht lezen