03 / 03 / 20

De wet WIEG, wat houdt dit nu in?


Dene Mastwijk


Op 1 juli 2020 wordt de wet WIEG ingevoerd. Deze wet zorgt er voor dat vaders vijf weken geboorteverlof op kunnen nemen, aanvullend op de huidige week geboorteverlof. De huidige week kan door de vader worden opgenomen binnen 5 weken na de geboorte. Het aanvullende verlof kan opgenomen worden binnen 6 maanden na de geboorte. Voor het aanvullende verlof geldt dat de werknemer 70% van zijn salaris betaald krijgt. Deze kosten komen voor rekening van het UWV. Deze wijziging betekent natuurlijk nogal het één en ander. Nieuwe vaders zullen langer verlof nemen en de kosten voor dit verlof worden anders verdeeld.

 

Uiteraard gaat VerzuimSignaal deze wet ondersteunen. Dit betekent dat we veranderingen door gaan voeren in het registeren van geboorteverlof en een uitbreiding gaan doen op de UWV-koppeling. We nemen daar graag jullie ideeën en wensen in mee.

 

Wil je meedenken over de implementatie van de WIEG? Laat ons dat dan weten! Neem contact op via info.verzuimsignaal@visma.com. Zo komen we samen tot een resultaat waar iedereen tevreden mee kan zijn.




Gerelateerd nieuws

18 / 05 / 22

Het verschil tussen preventie en positieve gezondheid

Je zorgt dat een werknemer geen dagen van 12 uur maakt en onderneemt actie als er een drempel los ligt. Klaagt iemand over werkdruk, dan ga je het gesprek aan en leg je eventueel een aantal taken bij een ander neer. Zo voorkom je dat een werknemer ziek wordt en gaat verzuimen. Steeds meer werkgevers stoppen niet bij deze preventieve maatregelen en zetten in op positieve gezondheid. Alhoewel het één is te zien als het verlengde van het ander, zijn er ook een aantal belangrijke verschillen.

Bericht lezen
12 / 05 / 22

Waarom werken aan vitaliteit loont

Een verstoorde balans tussen belasting en belastbaarheid ligt ten grondslag aan veel ziekteverzuim. De aanpak is er vaak op gericht om die balans achteraf, als het verzuim een feit is, te herstellen. Maar er is meer winst te boeken aan de voorkant, door versterking van de vitaliteit. Wat kan met name de direct leidinggevende doen om ervoor te zorgen dat medewerkers goed in hun vel zitten?

Bericht lezen
04 / 05 / 22

Waarom goed werkgeverschap zo belangrijk is

Elke werkgever heeft de verplichting om zichzelf als een goed werkgever op te stellen naar zijn werknemers. Dat is voor sommige leidinggevenden vanzelfsprekend: natuurlijk wil je je werknemers gelijk behandelen en kom je hen tegemoet als het om wat voor reden dan ook privé even tegenzit. Anderen zijn misschien van mening dat werk en privé gescheiden moeten blijven. Het is belangrijk om een goede balans te vinden en te voldoen aan het principe van goed werkgeverschap. Daarmee draag je namelijk bij aan de duurzame inzetbaarheid van je werknemers.

Bericht lezen