Blog overzicht

Thuiswerken onder het ‘Corona-regime’


Dene Mastwijk


Ook de medewerkers van Visma Verzuim werken thuis of in elk geval zoveel mogelijk. Hoe zij dit doen? Hieronder lees je een kleine evaluatie van de eerste thuiswerk-week.

 

Een kijkje in de Visma Verzuim-keuken.

Zoals ieder bedrijf in Nederland heeft ook Visma Verzuim een verantwoordelijkheid in de strijd tegen Corona. Uiteraard naar jou als partner en/of klant, maar ook naar de eigen medewerkers. Aangezien wij een softwarebedrijf zijn, is het werken online voor ons niet vreemd. Maar ook onze medewerkers missen in het dagelijks werk, de korte onderbrekingen om even overleg te plegen bij het koffiezetapparaat of zomaar even een praatje te maken.

 

Om goed thuis te kunnen werken, heb je natuurlijk ook de benodigde apparatuur nodig. Met een goed werkende internetverbinding, een laptop, een telefoon en eventueel een koptelefoon kom je al een heel eind. Dit hebben we ook allemaal tot onze beschikking. Een tweede, derde of soms zelfs vierde beeldscherm maakt de werkplek compleet.

 

Maar dan is er nog zoiets als de werkprocessen, die vang je niet alleen in een laptop, die moet je met elkaar afspreken. Ook daar zijn we op ingesteld. Iedere afdeling, heeft zijn dagelijkse digitale “bijpraat halfuurtje”. Dat doen we via Hangout, met beeld, zodat je je collega’s ook nog even ziet. Verder wordt er veel telefonisch gedaan, via whatsapp, telegram, slack etc. Gelukkig leven we in een digitale wereld. Nu maar hopen dat de internetproviders dit ook bij kunnen benen.

 

Om het leuk te houden, zijn we met zijn allen een “corontaine dagboek” begonnen, waarin iedereen, die dat wil, elke dag een stukje kan zetten, foto’s kan plaatsen over zijn of haar werkdag. Hier wordt druk gebruik van gemaakt en geeft achteraf ook een goed inzicht wat thuiswerk betekent voor medewerkers. Waar loop je tegenaan, waar heb je last van, wat kan er niet en wat wel. Hoe gaat dat met kinderen om je heen of een partner die ook thuis moet werken.

Verder hebben we vanaf morgen een virtuele vrijmibo (vrijdag middag borrel) ingevoerd, benieuwd of dat gaat werken. Misschien is dat wel zo gezellig dat we die erin houden.

 

Kortom: business as usual. Misschien iets anders dan normaal, maar we blijven de service verlenen die klanten van ons mogen verwachten!

 

Download whitepaper

Ben je benieuwd hoe je op een goede manier leiding kunt geven, ook als de meeste mensen uit je team thuiswerken? Download de whitepaper ‘Zichtbaar leidinggeven, ook op afstand’.

.

Over Visma Verzuim

Visma Verzuim wil werknemers veilig, gezond en duurzaam inzetbaar houden. Dat doen wij door samen met onze klanten de meest flexibele, complete en gebruiksvriendelijke software te ontwikkelen voor verzuimbegeleiding en het inzetbaar houden van werknemers. Daarbij geloven wij in de kracht van eenvoud, connectiviteit en data.



Andere blogs

18 / 05 / 22

Het verschil tussen preventie en positieve gezondheid

Je zorgt dat een werknemer geen dagen van 12 uur maakt en onderneemt actie als er een drempel los ligt. Klaagt iemand over werkdruk, dan ga je het gesprek aan en leg je eventueel een aantal taken bij een ander neer. Zo voorkom je dat een werknemer ziek wordt en gaat verzuimen. Steeds meer werkgevers stoppen niet bij deze preventieve maatregelen en zetten in op positieve gezondheid. Alhoewel het één is te zien als het verlengde van het ander, zijn er ook een aantal belangrijke verschillen.

Bericht lezen
04 / 05 / 22

Waarom goed werkgeverschap zo belangrijk is

Elke werkgever heeft de verplichting om zichzelf als een goed werkgever op te stellen naar zijn werknemers. Dat is voor sommige leidinggevenden vanzelfsprekend: natuurlijk wil je je werknemers gelijk behandelen en kom je hen tegemoet als het om wat voor reden dan ook privé even tegenzit. Anderen zijn misschien van mening dat werk en privé gescheiden moeten blijven. Het is belangrijk om een goede balans te vinden en te voldoen aan het principe van goed werkgeverschap. Daarmee draag je namelijk bij aan de duurzame inzetbaarheid van je werknemers.

Bericht lezen
18 / 02 / 22

Verlicht de lasten van een werknemer met schulden

Werknemers laten hun privéleven niet bij de voordeur van het bedrijfspand achter. Hebben ze zorgen over kinderen die niet meekomen op school, mantelzorgen ze voor ouders of bevinden ze zich in een relatiecrisis, dan heeft dat invloed op hun werk. Dat geldt ook voor schulden. Je kunt je afvragen in hoeverre je je daar als werkgever in wilt mengen. Enerzijds is het een privézaak, maar anderzijds kost een werknemer met schulden je organisatie zo’n €13.000 per jaar. Door een helpende hand te bieden, help je je werknemer uit de schulden en profiteert je organisatie er zelf ook van.

Bericht lezen

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven over de ontwikkelingen bij Visma Verzuim? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn. Meer informatie over onze verzuimapplicatie vind je op onze website.